Hardlopen: Wijmenga en Vranken oppermachtig in Catsop

© Istock
Roel Wijmenga (24) heeft zaterdagavond de hoofdloop van de derde editie van het Rundje Catsop in Elsloo op zijn naam geschreven.
De talentvolle atleet van AV Unitas was tijdens de eerste stratenloop van het nieuwe seizoen oppermachtig bij gebrek aan echte concurrentie.

Limburgers

Andere Limburgse toppers Patrick Stitzinger, Shewit Andebrhan, Jerom Ghelrihiwet, Huvuy Gebregerys en Roger Smeets kwamen om verschillende redenen namelijk niet aan de start. Wijmenga, die volop in training is voor zijn eerste marathon deelname in Eindhoven, finishte na 10 kilometer in 33.34. Iwan Theunissen uit Landgraaf werd tweede op ruim twee minuten afstand (35.54).

Renée Vranken

De hoofdloop bij de dames over 10 kilometer werd gewonnen door Renée Vranken uit Stein. De atlete van AV Caesar liep ondanks een lichte blessure van start tot finish aan de leiding en zegevierde in 41.15. Venetia Berk (AV Unitas) werd tweede in 42.53.
Zowel Roel Wijmenga als Renée Vranken, die in training is voor de marathon in Amsterdam, won vorig jaar ook al de hoofdloop van Rundje Catsop.

Vijf kilometer

De vijf kilometer in Catsop werd een prooi voor Willy Peter uit Eindhoven. Hij finishte na een run in helse temperaturen in 17.48 voor provinciegenoot Koen Bastiaens (17.58) en Kenneth Visseren AV Caesar Beek (18.26). Bij de vrouwen ging de winst naar Shelley van der Ven uit Heerlen 21.57. Britt Jacobi uit Landgraaf (22.26) en Melissa Visseren van AV Caesar Beek (22.49) vervolmaakten het podium op de 5 kilometer.

Deelnemers

In Catsop kwam in totaal 180 deelnemers aan de start. Fors minder dan vorig jaar toen nog 250 deelnemers aan de start kwamen. En dat toen nog met concurrentie van de Haarderluip. De loop in Borgharen ging vanwege organisatorisch problemen dit jaar niet door.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!