'Groen licht voor verbouwing stadion De Koel'

VVV-stadion De Koel in Venlo. © Jack Kochanowski
Voetbalclub VVV kan stadion De Koel in Venlo gaan verbouwen.
De club en gemeente tekenen binnenkort een intentieovereenkomst waardoor de Venlonaren aan de slag kunnen met de financiering voor de verbouwing, schrijft De Limburger. "In juni volgend jaar willen we de eerste schop in de grond steken", maakt VVV-voorzitter Hai Berden duidelijk in de krant.

Grondaankoop

Berden en wethouder Stephan Satijn spraken dinsdag met elkaar over de grondaankoop. De verwachting is dat beide partijen eruit komen. "We hebben becijferd dat we voor de grondaankoop en de eerste fase van de verbouwing van De Koel 10 miljoen euro nodig hebben. Het vinden van financiers voor een dergelijk bedrag is eenvoudiger als de grond in eigendom is van de club", zegt Berden.

Meer plaatsen

Hij wil het stadion niet alleen opknappen, maar ook uitbreiden van 8000 naar 10.000 plaatsen. "Het is de bedoeling dat het verbouwde stadion dan zo goed als klaar is voor de start van de competitie in 2019." Op lange termijn hoopt de voorzitter dat er 12.000 mensen in het stadion passen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!