Eindelijk titel voor Bongers op NK Mountainbike

© Istock
Limburg is een Nederlands kampioen rijker: Daan Bongers mag zich sinds dit weekend Nederlands kampioen mountainbike in de klasse masters 30+ noemen.
De Baarlonaar liet in Apeldoorn de rest van het veld meer dan een minuut achter zich.

18 jaar

De klasse waarin Bongers zaterdag zijn prijs pakte, is het niveau ná de elite- en beloftenrijders. Het is voor het eerst dat Bongers, die al 18 jaar in meerdere disciplines uitkomt, de beste van het land is.

Ketting

Daar zag het in het begin van de wedstrijd echter niet naar uit, want de ketting schoot bij de start van zijn fiets af. "Dan ga je als laatste het veld in, maar ik wist me terug te knokken. Vervolgens reed ik drie ronden lang samen met een concurrent een uur voor de rest van het veld uit."

Onbeschrijflijk

?Bongers kreeg vervolgens in de gaten dat hij de beste papieren had. "Toen ik voelde dat ik sterker was dan hem, ben ik ervan door gereden." Het gevoel om dan als eerste over de streep te komen, noemt Bongers 'onbeschrijflijk'.

Veldrijden

Later dit seizoen gaat Bongers ook proberen in het veldrijden prijzen te pakken. "In september en oktober begint het pas echt voor mij", besluit de trotse kampioen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!