René Trost vertrekt bij Roda JC

© VI Images
René Trost vertrekt als trainer van Roda JC. Dat heeft de club dinsdagavond bekend gemaakt.
Volgens Roda-directeur Wim Collard is het besluit in 'onderlinge overeenstemming' genomen. De aanleiding voor het vertrek van Trost zouden de slechte resultaten zijn.

Belabberde resultaten
Trost stond de laatste tijd onder druk bij Roda vanwege de belabberde resultaten van zijn ploeg. Maandag kreeg de ploeg van Trost een ongenadig pak slaag in de uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam. Bij thuiskomst in Kerkrade werd de selectie opgewacht door woedende supporters.

Lees ook: Roda-spelers opgewacht na nederlaag bij Sparta

Gesprek met de clubleiding
Volgens Roda-directeur Collard vroeg Trost daarop een gesprek aan met de clubleiding. Dat gesprek vond dinsdagochtend plaats, daar zouden beide partijen besloten hebben uit elkaar te gaan.

Plum en Vrede

De spelersgroep wordt woensdag om 09:45 uur ingelicht. Daarna is er 'gewoon' een training. Voorlopig zullen assistent-trainers Rick Plum, Regillio Vrede en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder de honneurs waarnemen.
'Spelers niet betrokken'
Ropa-speler Ard van Peppen zegt dat de spelersgroep niet betrokken is geweest bij het vertrek van Trost. "Het maakt niet zoveel uit wat ik ervan vind. Ik wil gewoon graag promoveren en blijkbaar is dat nu zonder René Trost."

Geen frictie
Volgens verdediger Van Peppen was er geen sprake van frictie tussen Trost en de spelersgroep. "Ik denk dat iedereen wel goed met de trainer om kon gaan."

28 punten achter NEC

Roda, dat het seizoen als titelkandidaat begon, staat op dit moment 3e in de Jupiler League. Dat is 28 punten achter kampioen NEC, dat net als Roda vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!