Hersenschudding voor groggy trialrijder na valpartij

© L1
Trialrijder Randy Kerstjens uit Venlo heeft waarschijnlijk alleen een hersenschudding overgehouden aan zijn valpartij tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Trial in het Gelderse Zelhem.
Vooralsnog lijkt het erop dat Kerstjens, nationaal kampioen in 2015, geen blijvend letsel heeft.

Stuurfout

Bij het trialkampioenschap moeten de coureurs met hun motorfiets over allerlei obstakels rijden, zoals boomstammen en betonblokken. Kerstjens maakte een stuurfout toen hij op een betonblok stond en is mogelijk met zijn hoofd op het gevallen. "Van het hele ongeval kan ik me niets herinneren", vertelt de Venlonaar vanuit het ziekenhuis aan L1.

Eigenwijs

"Volgens omstanders ben ik enige tijd buiten bewustzijn geweest en daarna maakte ik een verwarde indruk. Ik zou bovendien niet in de ambulance hebben willen stappen, maar dat soort reacties schijnen er volgens de hulpverleners bij te horen als je out bent geweest. Het is dus niet zo dat ik eigenwijs wilde zijn."

Doktersadvies

Tevens willen de artsen zijn schouder nader bestuderen op beschadigingen. Daarna verwacht de coureur naar huis te mogen. De artsen hebben hem geadviseerd pas weer op de motor te stappen als hij geen hoofdpijn meer heeft.