Invaller Seuntjens redt punt voor VVV in slotminuten

Ralf Seuntjens (VVV-Venlo). © Jack Kochanowski
In een ijskoud Heerenveen heeft VVV-Venlo in de slotfase een punt uit het vuur weten te slepen. Ralf Seuntjens was aan Venlose zijde de gevierde man: 2-2.
De ploeg van Maurice Steijn heeft dit seizoen een patent op late ontsnappingen en herhaalde in Friesland dat kunstje.

Thy

VVV begon voortvarend aan de wedstrijd en ging efficiënt te werk, want het eerste schot op doel leverde na tien minuten voetbal de 0-1 op. Lennart Thy was het eindstation van een vlotte counter en nadat hij zijn persoonlijke tegenstander had uitgekapt, schoot hij via een ander Heerenveen-been binnen. Het was pas de eerste Eredivisie-treffer voor de Duitse spits.

Gelijke hoogte

Het in de afgelopen weken kwakkelende Heerenveen richtte zich echter op en kwam via een kopbal van Dumfries op gelijke hoogte. Dat was voor de thuisploeg ook het signaal om door te drukken. Zo moest Lars Unnerstall met voeten en handen redden op inzetten van Henk Veerman en voorkwam de keeper eveneens dat een voorzet rechtstreeks het doel in draaide. Ook mocht VVV niet klagen dat een kopbal van opnieuw Veerman boven de lat verdween, waardoor het halverwege 1-1 stond.

Onder vuur

Ne de pauze had Veerman het vizier dan tóch op scherp staan en tekende hij, met een schot uit de draai, al snel voor de 2-1. VVV kreeg zo een flinke tik te verwerken en dat kwam het spel van de Venlonaren niet ten goede. Vrijwel iedere Heerenveen-aanvaller mocht het VVV-doel onder vuur nemen, maar Thorsby's schot ging rakelings over de kruising en Kobayashi stuitte tweemaal op goalie Unnerstall.

Invaller

Met Ralf Seuntjens als invaller voor verdediger Jerold Promes koos Maurice Steijn in het slotkwartier vol voor de aanval, en die aanpak bleek succesvol. Torino Hunte en Thy vonden nog keeper Warner Hahn op hun weg, maar in de 86ste minuut tekende Seuntjens met een slimme voetbeweging alsnog voor de 2-2. VVV, dat inmiddels acht wedstrijden op rij niet heeft weten te winnen, blijft door de puntendeling voorlopig twaalfde op de ranglijst.