Lions verslaat Bevo in finale BENE-League

Lions wint de BENE-League (februari 2015). © Ermindo Armino
De finale van de BENE-League is zondagmiddag gewonnen door OCI-Lions. De Sittardenaren versloegen in Hasselt provinciegenoot Targos Bevo Hc met 27-25.
Bij rust was de tussenstand 15-14 in het voordeel van Lions.

Razendspannend

Net als vorig jaar in de drie finalewedstrijden om de landstitel was het nu ook weer ontzettend spannend. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en onder toeziend oog van beide supporterskampen gingen ze de strijd met elkaar aan.

Furieuze start

Bevo startte furieus door een snelle 0-4 voorsprong te nemen onder meer door twee treffers van Niek Jordens vanaf de cirkel. De eerste Lions-treffer kwam pas na vijf minuten. De Sittardenaren trokken de stand echter snel gelijk (5-5) en vanaf dat moment bleef het verschil slechts elke keer een doelpunt.

Uitblinker Vernooy

Marco Vernooy was enorm trefzeker. Elke bal van hem was raak. Op het veld ging de strijd er vaak zeer hard aan toe. Er werden veel tikken over en weer uitgedeeld en het arbitrale duo moest meerdere malen ingrijpen. De ruststand was in het voordeel van de Zuid-Limburgers: 15-14.

Verschil gemaakt

In de tweede helft stond de dekking aan Lions-zijde beter. Bevo had veel moeite om er doorheen te komen. Lions kon de voorsprong gestaag uitbouwen tot drie treffers (23-20) tien minuten voor tijd. De Noord-Limburgers hadden dit seizoen echter al bewezen dat drie doelpunten achterstand in de laatste fase van het duel geen belemmering voor de ploeg was om alsnog de winst te pakken.

Lions winnaar

Zondagmiddag bleek dat echter te veel gevraagd, waardoor Lions de winnaar van BENE-League werd. Tongeren won de kleine finale met 24-22 van Hasselt en eindigde als derde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!