Fortuna ruikt aan stunt, maar verliest van PSV: 1-2

© Beeldbank Limburg
In een enerverend duel heeft promovendus Fortuna Sittard het PSV van coach Mark van Bommel lange tijd kunnen bedwingen, maar in de slotfase trok de landskampioen aan het langste eind: 1-2.
Een doelpunt van Dante Rigo in de slotminuut voorkwam dat Fortuna haar eigen supporters een stunt kon voorschotelen.

Startblokken

Fortuna schoot uit de startblokken in haar eerste Eredivisie-thuiswedstrijd in zestien jaar. Gavin Vlijter kwam in de derde minuut al oog-in-oog te staan met Jeroen Zoet, waarbij de PSV-keeper het laatste woord had. De Sittardenaren lieten zich in het eerste halfuur bovendien niet aftroeven in de duels en doelman Alexei Koselev hoefde alleen bij een vrije trap te reageren op de inzet van Denzel Dumfries.

Frommelgoal

Het was desondanks PSV dat de score opende via Hirving Lozano, die na goed voorbereidend werk van Angelino de bal achter zijn standbeen langs het doel in frommelde. Fortuna kwam zodoende op achterstand, maar liet zich niet uit het veld slaan. Met afstandsschoten van de voet van Jorrit Smeets beet de ploeg van René Eijer van zich af.

Novakovich

In de tweede helft had PSV al snel de voorsprong kunnen vergroten via Luuk de Jong, maar het was Fortuna dat in eigen huis de klok sloeg. Na een waarschuwingsschot van Mark Diemers haalde Andrija Novakovich de trekker over: de spits ontdeed zich van twee PSV'ers en klopte Zoet met een schot in de verre hoek. Waar bij Mark van Bommel en zijn team de twijfel toenam, groeide het vertrouwen bij Fortuna en haar supporters.

Matchwinner

Fortuna probeerde dan ook door te drukken, maar zag dat PSV naarmate de slotfase naderde het initiatief weer overnam. Na wat kansjes over en weer, waarbij met name Steven Bergwijn dichtbij de winnende treffer was, kroonde invaller Dante Rigo zich namens PSV tot matchwinner. Hij tekende in de slotminuut voor de winnende treffer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!