'Muiterij bij Red Bull: Sainz wil Verstappen wippen'

© ANP
Het gerucht dat Max Verstappen overstapt naar Ferrari, is vermoedelijk verspreid door zijn Red Bull-collega Carlos Sainz.
Formule 1-kenner en verslaggever Olav Mol meldt op Ziggo Sport dat Sainz, rijdend voor team Toro Rosso, aast op de Red Bull-plek van Verstappen.

Lees ook: 'Max Verstappen na dit seizoen mogelijk naar Ferrari'
Tweede team
Toro Rosso is het tweede team van Red Bull. Ook Verstappen reed zijn rondjes voorheen onder die vlag, tot Red Bull hem overhevelde naar de hoofdmacht. Zijn Spaanse collega Sainz heeft eenzelfde route in gedachten, maar stuit op een probleem: de twee beschikbare plaatsen zijn al bezet door Verstappen en Daniel Ricciardo.

Gerucht
Daar zou de bron van het gerucht rondom Verstappen en Ferrari liggen. Het nieuws werd gebracht door de Spaanse krant Marca en uiteindelijk overgenomen door het Engelse The Independent. Zo kreeg het een vlucht. Volgens Mol is dit alles in gang gezet door Sainz en diens vader.

Helmut Marko
Dat dit meer is dan een complottheorie, onderstreept Mol met een anekdote. "Ik zat in het Red Bull Racing Home, toen Helmut Marko binnenstormde", zegt hij, doelend op de Oostenrijkse adviseur van Red Bull Racing. "Hij wees naar vader Sainz en Carlos in de categorie: 'Komen jullie eens even hier?' Daar is een gesprek geweest, daar lusten de honden niet heel veel brood van. Ze hebben onnoemelijk op hun flikker gehad."

'Stokeritus'
De kenner noemt het verhaal over Verstappen en Ferrari 'stokeritus, geleuter en gelul'. Een poging om een wig te drijven tussen de Limburgse coureur en Red Bull.