Keeper verlaat Fortuna Sittard, Braun traint apart

© Orange Pictures
Keeper Job van de Walle (20) trekt de deur bij Fortuna Sittard achter zich dicht. Hij wordt voor één jaar verhuurd aan amateurclub Groene Ster.
Van de Walle was zelf al even rond met Groene Ster, maar de clubs moesten nog een akkoord bereiken over de voorwaarden.Geen plek

In Sittard was er geen plek voor de jonge doelman. Hij was vorig seizoen derde doelman achter Aykut Özer en de inmiddels vertrokken Miguel Santos. Fortuna Sittard hengelde deze zomer Alexei Ko?elev binnen én promoveerde Rowen Koot tot derde keeper. Daardoor kreeg Van de Walle te horen dat hij mocht vertrekken.


Amateurtransfer

De goalie zocht zijn speelminuten vooral bij amateurclubs, want er werd ook gesproken met hoofdklasser Minor en eersteklasser EHC. Uiteindelijk is zijn keuze op hoofdklasser Groene Ster gevallen. Daar komt hij onder meer Mo Kourouma tegen, waarmee hij vorig seizoen samen speelde bij Fortuna Sittard.


Rondjes rennen

Een andere Fortunees voor wie de deur naar de uitgang wagenwijd open is gezet, is Christopher Braun (27). De rechtsback kreeg al in een vroeg stadium te horen dat hij niet in de plannen van trainers René Eijer en Kevin Hofland paste. Op de training rent hij voornamelijk rondjes, terwijl de rest van de selectie gerichte oefeningen doet.


Vriendin en salaris

Braun heeft echter geen trek in een vertrek. Er was links en rechts interesse, maar de verdediger voelt weinig voor de overstap naar een lager niveau. Door de promotie van Fortuna Sittard is ook zijn salaris gestegen. Daarnaast komt zijn vriendin uit Munstergeleen, waardoor een langer verblijf in Sittard aantrekkelijk is. Zijn contract loopt nog één jaar door.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!