Roda JC heeft Duitse rechtsback op het oog

© Jack Kochanowski
Roda JC heeft donderdag in het oefenduel tegen FC Antwerp (3-0 verlies Roda) de Duitse rechterverdediger Ashton Götz getest.
De wedstrijd werd afgewerkt op het veld van SV Venray. De Duitser, met Amerikaans paspoort, speelde de hele wedstrijd mee.

Transfervrij

Götz is transfervrij nadat zijn verbintenis bij Hamburger SV deze zomer niet werd verlengd, weet Voetbal International. Hij speelde sinds zijn zestiende voor de Duitse club. De verdediger stond op 30 oktober vorig jaar voor het laatst tussen de lijnen bij HSV. Toen verloor de ploeg met 3-0 van FC Köln. Omdat de speler momenteel clubloos is, kan hij ook na de transferdeadline (donderdag 31 augustus, middernacht) door Roda worden vastgelegd.

Verbannen

Vorig seizoen boterde het niet tussen de rechtsback en HSV-trainer Markus Gisdol. De speler werd toen door de oefenmeester verbannen naar het tweede elftal.

Kum

Momenteel posteert Roda-trainer Robert Molenaar Christian Kum op de rechtsbackpositie. Vorig seizoen stond hij voornamelijk centraal in de defensie. Met Henk Dijkhuizen heeft Roda nog één rechtsback in de selectie.