Sterk Roda gaat toch kopje onder in Den Haag

Robert Molenaar. © Roda JC
Ondanks een 1-2 voorsprong bij rust heeft Roda JC geen punten weten te pakken op bezoek bij ADO Den Haag. De manschappen van Robert Molenaar verloren in de Hofstad met 3-2.
Roda blijft daardoor de hekkensluiter van de Eredivisie.

Snelle goals

De Kerkradenaren schoten uit de startblokken en het had al na vier minuten op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Tsiy Ndenge te hoog mikte. Die snelle Roda-goal viel twee minuten later alsnog: de voorzet kwam van de voet van Mario Engels, waarna Dani Schahin de bal nog maar hoefde in te tikken: 0-1. ADO reageerde echter snel via Lex Immers, die op aangeven van Sheraldo Becker na een kwartier de 1-1 tegen de touwen gleed.

Penalty

Roda, dat door de blessure van Chris Kum en de schorsing van Adil Auassar met het verdedigingsduo Frederic Ananou - Daryl Werker aantrad, zag dat ADO vervolgens het initiatief probeerde te pakken. Dat leverde de Hagenaars echter amper kansen op, waar Roda met snelle uitbraken gevaar probeerde te stichten. Die aanpak bleek succesvol toen Dani Schahin gevloerd werd in het zestienmetergebied en Simon Gustafson de toegekende penalty verzilverde: 1-2.

Problemen

In de tweede helft werden beide ploegen slordiger. ADO drong Roda JC langzaam maar zeker verder terug en dat leidde tot enkele mogelijkheden voor spits Bjorn Johnsen, die het vizier niet op scherp had staan. Bij Immers was dat wel het geval, want met een droog afstandsschot wist hij Roda-keeper Hidde Jurjus voor de tweede keer te verschalken. De problemen werden voor Roda alleen maar groter toen Erik Falkenburg in de 73ste minuut ook de 3-2 op het scorebord knikte.

Zijnet

Coach Robert Molenaar probeerde direct na die tegentreffer iets te forceren door Ognjen Gnjatic en Jorn Vancamp voor El Makrini en Werker in de ploeg te brengen. Schahin leek tien minuten voor tijd Roda's gelijkmaker op de schoen te hebben, maar hij trof het zijnet. Dichter bij een treffer zouden de Kerkradenaren, dieHenk Dijkhuizen nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd zagen worden, niet komen.

Derby

Aanstaande zaterdag werkt Roda JC in eigen huis de Limburgse derby tegen VVV-Venlo af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!