Dumoulin jaagt op eerste Nederlandse Giro-zege

© ANP
Tom Dumoulin begint zondagmiddag aan zijn belangrijkste 29,3 kilometer van 2017.
De wielrenner van Team Sunweb moet in de afsluitende individuele tijdrit van Monza naar Milaan 53 seconden goedmaken op rozetruidrager Nairo Quintana om als eerste Nederlander ooit de Ronde van Italië te winnen.

Voorsprong

Ook moet Dumoulin op het nagenoeg vlakke parcours tijd goedmaken op de Italiaan Vincenzo Nibali en de Fransman Thibaut Pinot. Die hebben respectievelijk veertien en tien seconden voorsprong op hem.

Topfavoriet

Hoewel sommige concurrenten hem al de topfavoriet voor de eindzege hebben genoemd, wil de 26-jarige Maastrichtenaar zich nog niet rijk rekenen. "De tijdverschillen zullen zondag lang niet zo groot zijn als in de eerste tijdrit'', bleef hij zaterdag voorzichtig. ,,Ik moet afzien als een buffel en dan zien we wel na de finish hoe het is uitgepakt."
Dumoulin vertrekt zondag om 16:47 uur van het startpodium. Zijn drie concurrenten steeds drie minuten later. Bauke Mollema, die zevende staat in het klassement, vertrekt om 16:38.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!