Fortuna sluit jaar goed af en pakt ticket voor play-offs

Finn Stokkers zwaait met de Fortuna-vlag naar de Ricksen-Side. © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft het kalenderjaar uitstekend afgesloten. De ploeg van Sunday Oliseh won van Jong FC Utrecht en pakte daarmee een ticket voor de play-offs.
In Sittard werden de beloften van de Domstedelingen met 3-1 over de knie gelegd. Finn Stokkers was de grote man met drie doelpunten. Fortuna gaat als winterkampioen het nieuwe jaar in.

Jacht

Fortuna ging direct op jacht naar de openingstreffer. Toch was de eerste kans voor Jong FC Utrecht. Goalie Miguel Santos moest in de derde minuut al redding brengen. Daarna hielp Lisandro Semedo twee kansen voor Fortuna om zeep. In de 27e minuut was het wel raak. Finn Stokkers schoot de bal tegen de touwen en zette de Sittardenaren zo op voorsprong.

Vrije trap

De marge werd niet veel later verdubbeld. Na een vrije trap van captain Perr Schuurs, was goudhaantje Stokkers er weer als de kippen bij. De spits tikte in de 33e minuut de 2-0 binnen.
© Niels van Renen

Eigen succes

Semedo ging even later voor eigen succes. De aalvlugge Portugees verzuimde te scoren. Op slag van rust was Stokkers dichtbij zijn derde van de avond. Na een goede voorzet van Christopher Braun kopte Stokkers naast.
© Niels van Renen

Afwachten

Fortuna begon afwachtend aan de tweede helft. De eerste kans kwam in de 58e minuut. André Vidigal leek te kunnen scoren, maar hij stond buitenspel.

Kansje Utrecht

In de 61e minuut was Utrecht dichtbij een treffer. Mohamed Mallahi had het vizier niet op scherp staan en zag zijn inzet over het doel van Santos gaan. Twintig minuten later was het wel raak raak voor Mallahi. Hij bracht de Utrechters terug in de wedstrijd: 2-1.

Spannend

Fortuna wist snel te voorkomen dat het onnodig spannend zou worden. Een paar minuten later besliste Stokkers de wedstrijd voor de Sittardenaren. Met zijn derde van de avond zette hij Fortuna op een comfortabele voorsprong: 3-1.