Eeuwige assistent Voorn: 'Ben niet hard genoeg'

Coocky Voorn tijdens het EK 2008, met Robin van Persie, Khalid Boulahrouz en Ibrahim Afellay. © ANP
Voormalig assistent-trainer Coocky Voorn is niet gesteld op verantwoordelijkheid; de reden waarom hij nooit hoofdtrainer werd en pas laat kinderen kreeg.
Dat vertelt de geboren Uithoorner in een interview met De Limburger.

Eeuwige assistent
Voorn wordt door velen beschouwd als de eeuwige assistent; iemand die nooit een stapje omhoog zou maken. Daar kan de voormalig rechterhand van Bert van Marwijk zich helemaal in vinden. "Ik ben een paar keer interim-trainer geweest. Ik sliep er de hele week niet van."

Teleurstellen
Hij heeft naar eigen zeggen moeite met spelers teleurstellen. "Ik ben er niet hard genoeg voor. Wellicht heeft het ook met verantwoordelijkheid te maken. Ik wilde eerst ook geen kinderen." Voorn heeft inmiddels een zoon, profvoetballer Ramon, en een dochter.

Capaciteiten
Daar waar het assistentschap voor sommigen als een B-klus wordt ervaren, paste die rol Voorn als een handschoen. "Je moet weten wat je kan en wat je niet kan. Als je capaciteiten niet toereikend zijn, ga je falen." Hij was onder meer assistent bij Feyenoord, Borussia Dortmund en Oranje.

Overigens is Voorn nu wel hoofdtrainer, zij het op een ander niveau. Sinds vier jaar is hij eindverantwoordelijke bij de Heerlense amateurclub Bekkerveld.