Team Sunweb opent campus in Sittard

© L1
Team Sunweb opent volgend jaar in Sittard een eigen campus waar de leden van de talentenploeg en de vrouwenploeg terecht kunnen.
In de campus kunnen de sporters samen trainen, verblijven, maar ook studeren voor hun carrière na de wielersport. Vrijdag werden de plannen voor het zogeheten Keep Challenging Center (KC) gepresenteerd.

Teamsport

Met het centrum wil manager Iwan Spekenbrink de individuele wielersport als teamsport gaan benaderen, door de sporters vaker samen te laten trainen en verblijven.

Development

Het KC in Sittard dient in eerste instantie voor het Development Team en een deel van de vrouwenploeg. Spekenbrink sluit niet uit dat in de toekomst ook profrenners van de grote ploeg van het centrum gebruik zullen gaan maken.

Provinciale samenwerking

Team Sunweb koos Sittard als uitvalsbasis vanwege de langdurige samenwerking met de provincie Limburg en de ideale trainingsomstandigheden in de heuvels en de nabijheid van het Tom Dumoulin Bike Park. De presentatie werd daarom ook bijgewoond door gedeputeerde Ger Koopmans en wethouder Noel Lebens. Ook Sunweb-coureur Roy Curvers was bij de presentatie aanwezig. "Dit is een revolutionaire stap in de conservatieve wielerwereld. Het is goed om vaker bij elkaar te zijn om te trainen, kennis te delen en bijvoorbeeld met gezonde voeding bezig te zijn."
De eerste renners zullen naar verwachting begin 2019 terecht kunnen in het centrum, dat nog dit jaar wordt gebouwd.
[slideshow:image:1064471||image:1148593]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!