Ex-bobsleester Boekelman richt zich op EK kogelstoten

Kogelstootser Melissa Boekelman uit Heerlen. © L1
Melissa Boekelman, die vier jaar geleden nog reserve-remster was voor de tweemansbob van Esmé Kamphuis, zal de Olympische Winterspelen in Pyeongchang thuis op de bank volgen.
Dit jaar telt de Nederlandse delegatie geen Limburgse olympiërs. Boekelman zal zeker naar het bobsleeën kijken. "Al zal dat zonder weemoed zijn", zegt de atlete op L1 Radio.

EK

Kort na de winterspelen in Sochi stopte Boekelman met bobsleeën en legde ze zich opnieuw toe op het kogelstoten. Ze is net terug van een trainingsstage in Zuid-Afrika en begint komend weekend aan het indoorseizoen. Een deelname aan het WK indoor sluit de Heerlense atlete niet uit, al is het seizoen erg kort. "Ik richt me op het EK, dat in augustus in Berlijn wordt gehouden."

Jammer

De voormalige bobsleester, die daarvoor ook al aan kogelstoten deed, vindt het jammer dat er geen Nederlandse bobsleeërs in Pyeongchang aan de start verschijnen. Zij wijt dat aan het beleid van het NOC*NSF. "De Nederlandse mannen waren er op eigen kracht en dankzij hun sponsor goed op weg, maar om goed te presteren heb je meer dan één jaar voorbereiding nodig."
Of Boekelman nog terugkeert in een bob? Zij sluit het niet uit. "Als ik gevraagd word, zal ik daar zeker over nadenken!"