Gamer van Roda JC wil 'Fortuna Sittard' verbieden

© Instagram / Tom Heijnen
De eSporter van Roda JC, Tom Heijnen, heeft punten gescoord bij de aanhang van zijn club. In een vraaggesprek met KPN Shortdocs gaf hij aan dat hij de woorden 'Fortuna Sittard' zou willen verbieden.
Heijnen was afgelopen seizoen namens Roda JC actief in de eDivisie, een digitale tak van de Eredivisie waarin gamers hun club vertegenwoordigen.

Verboden woord
In het vragenvuur van KPN kwam ook de vraag voorbij welk woord Heijnen zou verbieden. 'Fortuna Sittard', sprak hij resoluut. Verder leerden kijkers dat hij zijn moeder de mooiste vrouw op aarde vindt, dat hij in de kroeg graag een halve liter bier bestelt en dat hij 's avonds graag prei met rijst en een 'lekkere zalm' eet. Cristiano Ronaldo is zijn favoriete voetballer en zijn laatste date heeft al een hele poos geleden plaatsgevonden.

Heijnen kwam afgelopen seizoen regelmatig in het nieuws vanwege zijn uitbarstingen, wanneer een FIFA-wedstrijd niet liep zoals hij wilde. "Dat ik nog wel eens door het lint ga, is mijn slechtste eigenschap", zegt hij daar zelf over.