Henk Vossen 30e in Rally van Monte Carlo

© Jean-Pierre Geusens
Henk Vossen is in de 86e editie van de Rally van Monte Carlo als 30e geëindigd.
De 72-jarige rallyrijder uit Tegelen toonde zich in de haven van Monaco tevreden met dit resultaat. "Het is de beste prestatie die ik ooit in Monte Carlo heb behaald", vertelt Vossen, die deze rally met navigator Radboud van Hoek in een Ford Fiesta R5 reed.

Lekke band

Vossen nam voor de negende keer aan deze rally deel en eindigde vorig jaar als 39e. De Tegelse rallyrijder lag na 13 van de 17 klassementsproeven op de 31e plaats. "We hebben geen technische problemen gehad, maar hadden zaterdagmorgen een lekke band. Dat heeft ons zeker zeven minuten gekost en een aantal plaatsen in het klassement."

Nestor

Vossen is een nestor in het deelnemersveld, waarin nogal wat fabrieksteams rijden. Aan stoppen denkt de 'privatier' nog niet. "Bij leven en welzijn doe ik volgend jaar weer mee!"

Ogier

De Rally van Monte Carlo is gewonnen door Sébastien Ogier en navigator Julien Ingrassia. Zij reden in een Ford Fiesta WRC en hadden na 17 klassementsproeven minder dan een minuut voorsprong op de Toyota Yaris WRC van Ott Tänak uit Estland en diens teamgenoot de Fin Jari-Matti Latvala. De top 20 werd bezet door fabrieksrijders.