Rel overschaduwt uitreiking zwarte band aan judotalent

© iStock
Er is een rel ontstaan in de Limburgse judowereld naar aanleiding van de uitreiking van de zwarte band aan Mauro Martin.
De Limburgse judogrootheid Mart Pepels zou de band overhandigen, maar werd teruggefloten door Eric Klaessens van de gradencommissie.

Regels

Mauro Martin kreeg afgelopen weekend tijdens het Kaizen Judotoernooi in Echt zijn zwarte band. De organiserende judoclub Hercules nodigde Pepels uit om de band aan Martin uit te reiken. Maar daar werd op het laatste moment een stokje voor gestoken door de vertegenwoordigers van de Limburgse afdeling van de Judobond Nederland. "Volgens de regels van de bond moet de zwarte band uitgereikt worden door iemand van het districtsbestuur of de graden commissie", legt Klaessens uit aan Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad. "Onzin, er zijn wel degelijk uitzonderingen mogelijk", reageert Pepels.

Eetzaal

Graat Weber van JC Hercules had toestemming van de judobond. "Ze vonden het goed dat Pepels de zwarte band aan Mauro zou overhandigen. Pepels verheugde zich enorm op deze dag, ook omdat hij jarenlang les heeft gegeven aan de ouders van Mauro." Zaterdag werd ineens anders beslist door de gradencommissie. Pepels: "Klaessens wilde de band zelf overhandigen. Na even denken, ging ik akkoord. Vervolgens kreeg ik een hapje en drankje in een zaal ernaast. Even later kwamen de bestuursleden ook de eetzaal binnen en vertelden me dat de ceremonie al had plaatsgevonden. Niemand is mij komen halen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!