MVV verspeelt vroege voorsprong tegen FC Volendam

© Frank Kerbusch
MVV Maastricht heeft maandagavond gelijkgespeeld tegen FC Volendam. In het palingdorp werd het 2-2. Bij rust stond MVV met 1-2 voor.
De Maastrichtenaren hadden een droomstart in Nord-Holland. Drie minuten na het beginsignaal schoot Johathan Okita de bal op aangeven van Christophe Janssens in het Volendam doel. Twee minuten later stond MVV met 0-2 voor toen Shermaine Martine de bal uit een corner op zijn hoofd kreeg en inkopte.
Volendam deed er alles aan om het tij te keren, mocht een aantal corners nemen, maar die leverden niets op.

Van richting veranderd

In de elfde minuut kreeg Stroo de bal van Doodeman en ging alleen op de keeper af, maar Verrips greep kordaat in. Daarna waren er over en weer wat mogelijkheden, maar de verdedigers van de twee ploegen bleven overeind. Nwakali deed een poging de bal van afstand in het Volendamse doel te schieten, maar zijn schot werd van richting veranderd en leverde MVV een corner op.

Fout

Volendam probeerde de aansluitingstreffer te maken, maar Verrips neutraliseerde een schot van Visser. Drie minuten voor rust was het dan toch raak voor Volendam toen Pereira de fout inging. Hij raakte de bal kwijt aan Doodeman en Enzo kon vervolgens van dichtbij de 1-2 maken.

Gevaar

Na de hervatting was het vooral Volendam dat via Doodeman, Stroo en Visser voor gevaar zorgde. Dankzij goed ingrijpen van Verrips hielden de Maastrichtenaren de voorsprong lang vast. Yildirim had de mogelijkheid zijn ploeg na een combinatie met Houben op 1-3 te brengen, maar hij kreeg de bal niet over de lijn.

Doodeman

Waar de Maastrichtenaren faalden in de afwerking, slaagde Volendam er in de 68e minuut in gelijk te maken. Doodeman kreeg de bal aangespeeld door Antwi en faalde niet: 2-2.

Kansjes

Volendam wilde meer en zette MVV onder druk. De Maastrichtenaren moesten enkele corners weggeven, kregen nog wat kansjes, maar moesten uiteindelijk met een zwaarbevochten gelijkspel tevreden zijn.