Tour de France: renners dalen af van Alpen naar Rhônevallei

© George Deswijzen
Na drie dagen klimmen in de Alpen dalen de renners in de dertiende etappe van de Tour de France af naar de Rhônevallei. De rit over glooiend terrein zal vermoedelijk prooi worden voor de sprinters of een avonturier.
De zwaarste heuvel in de rit over 169 kilometer van Bourg d'Oisans naar Valence ligt een kleine 37 kilometer voor de finish. De laatste kilometer is vlak.

Massasprint

Vermoedelijk krijgen de klassementsrenners het na drie zware bergritten, even wat rustiger. Het parcours leent zich voor een goede ontsnapping, maar de brede wegen zijn ook geschikt voor een massasprint.
Drie keer eerder eindigde een etappe van de Tour de France in Valence. De laatste keer gebeurde dat in 2015. André Greipel sprintte toen naar de zege, voor John Degenkolb en Alexander Kristoff.

Kanshebbers

Als het vrijdag weer tot een sprint komt, dan lijkt Peter Sagan kansrijk. De drager van de groene trui heeft geen last meer van concurrenten als Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria, André Griepel, Mark Cavendish en Marcel Kittel.
De profiel van de dertiende etappe van Bourg d'Oisans naar Valence. © Illustratie: Le Tour
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!