'Fortuna sluit Venezolanen op huurbasis in de armen'

José Bandez (links) en Rubén Ramírez op de training van Fortuna Sittard. © Twitter
Fortuna Sittard zou op het punt staan om een deal te sluiten met twee Venezolaanse voetballers. Vleugelaanvaller José Bandez (18) en verdediger Rubén Ramírez (22) trainen al mee met de selectie van René Eijer en Kevin Hofland.
Volgens het Venezolaanse medium AS gaat het in beide gevallen om een huurtransfer. De twee trainen dus al mee en zouden enkel nog medisch gekeurd moeten worden, voordat de deals officieel worden gemaakt.

Talentvolle aanvaller
Vooral van Bandez wordt in eigen land het nodige verwacht. Hij debuteerde op zestienjarige leeftijd op het hoogste niveau. Dat deed hij namens Carabobo FC, de club die hij nog steeds dient. Namens El Granate kwam de tiener tot 59 wedstrijden, waarin hij zes keer scoorde en drie assists gaf. Bandez speelde ook meerdere wedstrijden in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.

Clubhopper Ramírez
Verdediger Ramírez begon zijn loopbaan bij Caracas, verkaste toen naar Carabobo FC, Est. Caracas en Deportivo La Guaira, om vervolgens zijn debuut als profvoetballer te maken namens Deportivo Anzoátegui. Voor die club speelde hij 36 wedstrijden, voordat Atlético Venezuela hem overnam. Namens Atlético speelde de stopper tot dusver veertien wedstrijden.

Nieuwe gezichten
De twee meldden zich op de eerste training in Sittard, net als de nieuwe gezichten Amadou Ciss (18) en Áron Dobos (18). Die laatste is een Hongaarse aanvaller die voor Dunaújváros speelt. Ciss staat al langer op de radar van Fortuna Sittard en er is al met hem gesproken over een gezamenlijke toekomst. De club heeft echter nog geen officiële mededelingen gedaan over eventuele transfers van het viertal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!