Testspeler verlaat MVV na gesprek met Elsen

MVV-trainer Ron Elsen. © Jack Kochanowski
De toekomst van Jari Vandeputte (21) ligt waarschijnlijk niet bij MVV.
Volgens De Limburger traint de Belgische proefspeler niet langer mee met de selectie van trainer Ron Elsen.

Gesprek
Elsen heeft een gesprek gehad met de vleugelspeler, die ook achter de spits kan spelen. Daarin heeft de coach aangegeven op welke posities Vandeputte zich moet richten, wanneer hij een contract zou krijgen in Maastricht. "Daarna is hij - neem ik aan - ergens anders gaan meetrainen. Misschien komt hij nog terug, dat weet ik niet."

FC Eindhoven
Vandeputte stond tot deze zomer onder contract bij het Belgische AA Gent, maar daar wist hij nooit door te breken. De club verhuurde hem een seizoen aan KSV Roeselare, uitkomend op het tweede niveau van Belgie, en twee seizoenen aan FC Eindhoven. In totaal speelde hij zestig wedstrijden in de Lichtstad (zes goals, twaalf assists), maar afgelopen seizoen verscheen hij steeds minder vaak in de basis. Voor MVV speelde hij drie oefenwedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Storch
Ook de Deense doelman Jannich Storch (24) is vertrokken bij MVV. De testspeler is naar zijn thuisland gevlogen na de verloren oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0), waarin hij een uitstekende indruk maakte. Volgens Elsen is dat een 'praktisch verhaal'. "We zijn na de oefenwedstrijd tegen ADO een aantal dagen vrij geweest. Jannich is naar Denemarken gegaan. Het is wat lastig om hem heen en weer te laten vliegen." Storch is transfervrij, nadat hij zijn contract bij Akademisk Boldklub niet verlengde.

Proefspelers Jonathan Okita (21, Frankrijk) en Jonas Deumeland (29, Duitsland) blijven vooralsnog wel meetrainen bij MVV.