Veldmate bezorgt MVV gelijkspel

© Ermindo Armino
Een Groninger heeft ervoor gezorgd dat Maastricht nog enigszins goedgeluimd richting carnaval walst.
Mark Veldmate eiste een hoofdrol op als super-sub in de slotfase van MVV’s thuisduel tegen Jong FC Twente. Eerst door de bal panklaar te leggen voor Sven Braken en daarna door zelf de puntjes op de i te zetten met een prachtige lob. Het leverde MVV op de valreep nog een 2-2 gelijkspel op, een resultaat dat lange tijd niet voor mogelijk werd gehouden.

Beginneling

De jongelingen van FC Twente loerden vooral op de tegenaanval en kregen daarbij halverwege de eerste helft hulp uit onverwachte hoek. Verhulst grabbelde als een beginneling op een slap schot van Kusk en liet tot zijn eigen ontzetting de bal door de benen glippen: 0-1. Een kwartier later leek het duel beslist na een treffer van Jari Oosterwijk (0-2).

Wanhoopsoffensief

Maastrichts vuurwerk kwam er pas nadat Mark Veldmate in de slotfase in het veld was gekomen voor Jordy Croux. De Groningen was nog geen minuut in het veld of hij lanceerde een voorzet die door Braken behendig werd binnengekopt: 1-2. Het was het sein voor een wanhoopsoffensief van MVV, dat door Veldmate met een prachtige lob een nog onverwacht gelijkspel opleverde: 2-2.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!