VVV: 'Vrijdag promotie, maandag kampioenschap'

Grote vreugde bij VVV na de overwinning en de bereikte promotie. © Daniel van den Berg
VVV Venlo verzekerde zich op Goede Vrijdag van promotie naar de eredivisie, maar wil nu zo snel mogelijk kampioen worden in de Jupiler League.
Dat kan op Paasmaandag gebeuren, maar dan moet VVV Venlo de wedstrijd tegen FC Emmen in de Koel winnen en naaste belager Jong Ajax in Eindhoven punten verspelen tegen Jong PSV.

Slappe benen

De Venlonaren vierden de promotie naar de eredivisie maar heel bescheiden. "We moeten er maandag gewoon staan en kunnen het ons niet permitteren dan slappe benen te hebben", vertelt trainer Maurice Steijn.

VVV terug naar Eredivisie na zenuwslopend duel

Geen hersenschudding

?Torino Hunte raakte vrijdagavond bij een ongelukkige botsing geblesseerd. Maar van een zware hersenschudding blijkt na een nacht in het ziekenhuis geen sprake. De aanvaller maakt maandag gewoon deel uit van de Venlose selectie.

Gretig

Assistent Jay Driesen maakte in de jaren negentig de promotie van zijn club naar de eredivisie mee en vindt dat het huidige team bijzonder gretig is. "Wij willen gewoon kampioen worden met z'n allen."

Verslag

Mocht VVV-Venlo maandagmiddag kampioen worden, zijn direct na afloop van de wedstrijd op L1TV en 1Limburg beelden en reacties te zien vanuit Stadion De Koel. De huldiging in Venlo is dan vanaf 19.00 uur live te volgen.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.