Sabrina Stultiens kan eindelijk weer pijnvrij fietsen

Sabrina Stultiens. © Facebook Sabrina Stultiens
Na een jaar blessureleed kan Sabrina Stultiens eindelijk weer pijnvrij fietsen.
Begin vorig jaar kreeg de Meijelse van Team Sunweb tijdens een training last van haar knie, waarna ze een heel jaar geen wedstrijden reed. "Sinds twee weken kan ik eindelijk weer sprintjes trekken en blokkentrainingen doen. Ik fiets weer helemaal pijnvrij. Het voelt als een enorme bevrijding om weer voluit te kunnen gaan."
Mentaal was het een zwaar jaar. "Ik zat best diep in de put: ik wilde niets liever dan koersen, maar juist dat zat er niet in."

Trainingskamp in Spanje

Toch is de weg terug nog lang. "Ik ben nog niet op wedstrijdniveau, maar ik maak elke dag stappen." Volgende week gaat ze met haar ploeg op trainingskamp in Spanje. "Ik ben erg benieuwd of ik mijn ploeggenoten kan bijhouden. Ik weet niet waar ik sta en dat maakt me best onzeker. Maar ik raak niet in paniek, ik weet dat ik op de goede weg zit."

Rentree

Haar eerste koers zou de Ronde van Qatar zijn, maar die is afgelast. "Ik maak mijn rentree nu in de Omloop van het Hageland. Ik kan niet wachten totdat ik me weer wielrenster kan voelen."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!