Toekomst Frijns bij Andretti Formule E-team onzeker

© Facebook/W Racing Team
Het is onzeker of Robin Frijns volgend seizoen nog voor het Andretti Formule E-team rijdt.
De Maastrichtse coureur reed sinds de start van de competitie in deze racecategorie voor het Amerikaanse team en presteerde tot tevredenheid van Andretti.
Afgelopen weekend behaalde Frijns een achtste en een dertiende plaats in de ePrix van Montreal. In de strijd om het kampioenschap eindigde hij als dertiende en hij deed het beter dan zijn teamgenoot António Félix da Costa.

E-bolides

Frijns mag van Andretti ook voor Audi rijden. De Maastrichtenaar komt voor de Duitse autofabriek onder meer uit in de Blancpain-series. "Dat leverde tot nu toe geen probleem op", laat Roger Griffiths van Andretti weten. Het team van Andretti werkt in de Formule E samen met BMW, maar de Duitse fabrikant heeft grootse plannen met deze racecategorie en drukt een steeds zwaardere stempel op het team van Andretti. Andretti heeft nog niet bepaald wie er komend seizoen voor het team rijdt. Als het aan de Amerikanen ligt, bepalen zij wie komend seizoen in hun E-bolides rijden.

BMW

Robin Frijns heeft het naar zijn zin bij Andretti, maar weet dat de invloed van BMW bij Andretti steeds groter wordt. "Er is een kans dat ik bij Andretti blijf, al schat ik die niet hoog in", zo laat hij aan L1 weten. "Ik wil graag in de Formule E blijven rijden en ben me aan het oriënteren."