VVV gaat onnodig maar hard onderuit tegen laagvlieger

© Marcel van Hoorn
VVV heeft vrijdagavond een totaal onnodige nederlaag geleden tegen laagvlieger Dordrecht. Wat een eenvoudige avond leek te worden eindige in mineur: 5-2.
Het leek in de beginfase nochtans een makkelijke avond te worden voor de Koelclub.

Veel beter

Al binnen tien minuten kon Ralf Seuntjens binnen koppen na een voorzet op maat van Joey Sleegers. Doelman Niv Antman voorkwam die snelle tegentreffer nog, maar een paar minuten later was ook hij kansloos. Een lange bal werd door Torino Hunte panklaar neergelegd door de inlopende Vito van Crooij. De laatste weken toch al makkelijke scorende aanvaller wist wel raad met het buitenkansje en schoof de bal van buiten de zestien onhoudbaar voor de Dordrecht-goalie in het doel.
VVV ging daarna aan de hand van Joey Sleegers door. De behendige buitenspeler was een constante plaag voor zijn tegenstander(s) en na zestien minuten resulteerde dat bijna in de 0-2. Nadat Sleegers twee tegenstanders op de achterlijn dolde, bleef alleen de bekroning uit. In tegenstoot was Nils Röseler niet scherp bij een lange bal waardoor Joël Thomas met een bekeken kopbal uit het niets de gelijkmaker mocht aanteken.

Gelijkmaker

Onder de indruk was VVV niet, want binnen de minuut was de voorsprong alweer een feit. Sleegers was ook dit keer weer twee tegenstanders te snel af. Het daaropvolgende schot in de korte hoek was absoluut houdbaar, maar blijkbaar niet voor de Dordrecht-doelman. 1-2. In het vervolg van de eerste helft raakte VVV nog de paal, maar het was Dordrecht dat op slag van rust tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwam. Een kiezelhard afstandsschot van Jordy Vleugels was Delano van Crooij te machtig.
Na rust wist VVV nauwelijks meer voor gevaar te zorgen. Sterker nog, het was Dordrecht dat uit een pijlsnelle counter toesloeg. Een ingooi die op de helft werd onderschept door de thuisploeg en drie passes later lag de bal achter de verbouwereerde Van Crooij. Everon Pisas was uiteindelijk degene die het laatste tikje gaf.

Nederlaag

VVV probeerde het daarna nog wel en Van Crooij en Röseler waren ook nog dicht bij een treffer. Uiteindelijk hield de nummer 19 van de Jupiler League met het nodige kunst- en vliegwerk stand. Sterker nog, in de blessuretijd sloeg Dordrecht genadeloos toe. Eerst was het Alessio Da Cruz die in blessuretijd de 4-2 maakte, vanaf 11 meter bepaalde Joël Thomas de eindstand: 5-2.
Veel pijn doet de nederlaag VVV overigens niet. Naaste belager voor het kampioenschap Jong Ajax verloor ook en de belangrijkste belager voor promotie - MVV - kwam niet verder dan een gelijkspel.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.