Vijfjarenplan moet Jupiler League redden

© ANP/Lex van Lieshout
Er moeten twee clubs rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie. Dit is één van de punten in een vijfjarenplan om de Jupiler League te redden.
Daarvoor pleit directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie in Voetbal International. Veel clubs kampen met geldproblemen en zien de toeschouwersaantallen achteruit hollen.

Zorgwekkend

Deze voetbaljaargang spelen alle Limburgse clubs (Roda JC, Fortuna Sittard, MVV en VVV-Venlo) in de Jupiler League. Fortuna, Roda en VVV bivakkeren in de zorgwekkende categorie-1. Daarin zitten clubs die kampen met geldproblemen en verantwoording moeten afleggen aan de KNVB. MVV is ingedeeld in de 'veilige' categorie 2.
19 ploegen
De coöperatie wil in de toekomst verder met een ranglijst van 19 ploegen. Op dit moment doen er nog 20 clubs mee. "Er wordt druk gefilosofeerd. Misschien moeten we wel naar een atypische competitie die we loskoppelen van de Eredivisie", zegt Boele in het sportmagazine.

Twee promovendi
"Dat de kampioen promoveert en dat de nummer twee samen met de periodewinnaars en de beste vier van de ranglijst strijdt om een tweede ticket. Dan koppel je beide competities los en heb je elk jaar twee promovendi."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!