Fortuna Sittard wint weer eens op vreemde bodem

Fortuna Sittard-verdediger Wessel Dammers tijdens het competitieduel tegen FC Eindhoven. © Orangepictures.nl
Voor het eerst sinds 15 december heeft Fortuna Sittard weer eens drie punten gepakt in een uitwedstrijd. FC Eindhoven werd op waarde geklopt: 1-3.
De Sittardenaren zijn bovendien nog ongeslagen sinds Claudio Braga en Kevin Hofland het trainerschap overnamen van Sunday Oliseh.

Dianessy

Fortuna begon als favoriet aan de wedstrijd tegen de nummer 15 van de Jupiler League en dat wasvan begin af aan te zien. De ploeg zocht de aanval en dat leidde al snel tot een schot én een kopbal van Dianessy die naast het doel verdwenen. Op het gladde veld bleek ook Dianessy’s derde poging niet doeltreffend, ditmaal omdat keeper Hooyberghs een knappe redding in huis had.

Alsnog 0-1

De aanhouder bleek echter ook in dit geval te winnen, want het was – natuurlijk – Dianessy die met een diagonaal schot alnsog de 0-1 binnenwerkte. Dat weerhield de Fransman er niet van om de volgende kans weer te missen, want zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Fortuna had weinig te duchten van FC Eindhoven, dat behoudens een kopballetje in blessuretijd ongevaarlijk bleek.
Djibril Dianessy viert 'zijn' 0-1 tegen FC Eindhoven. © Orangepictures.nl

Dodelijk

Dat beeld was in het begin van de tweede helft anders,. Van den Boomen en Kada produceerden waarschuwingsschoten namens de thuisploeg, terwijl de Fortuna-defensie een onrustige indruk maakte. De Sittardenaren losten dat op de best mogelijke manier op, want de ploeg was in de counter dodelijk: Cantwell werd diep gestuurd door Semedo en de Engelsman schoof zuiver de 0-2 binnen.

Op slot

Dat was echter niet de beslissing, want Eindhoven-invaller Korstam bracht zo'n twintig minuten voor tijd met het hoofd de spanning terug in de wedstrijd. Daarmee leek een nerveuze slotfase in de maak, maar de in het veld gekomen Askovski besliste anders. Hij gooide het duel op slot door de 1-3 in te tikken. In het vervolg raakte Hutten nog de lat, maar de score zou niet meer veranderen.
Fortuna blijft door de overwinning meedraaien in de top van de Jupiler League. De Sittardenaren staan derde met 52 punten uit 28 wedstrijden.