Rob Ruijgh verlengt contract bij Belgisch wielerteam

© L1
Rob Ruijgh verlengt zijn contract bij het Belgische Tarteletto-Isorex Cycling Team.
De nieuwe overeenkomst met de continental wielerploeg werd maandag bekend gemaakt in Schin op Geul.

Contract

Ruijgh aasde lange tijd op een contract bij een grotere ploeg, waar hij belangrijkere wedstrijden zou kunnen rijden. Die aanbieding kwam deze zomer niet meer. De grotere ambities van zijn huidige ploeg Tarteletto-Isorex trokken Ruijgh uiteindelijk over de streep. Zo werd onder meer de ervaren David Boucher aangetrokken. Ook Jelle Cant, afgelopen maand nog vijfde in de GP Lucien van Impe, tekent voor Tarteletto-Isorex.

CP1

Het continental team van Tarteletto-Isorex krijgt daardoor ook de iets hogere status van CP1, vlak onder het pro-continentale teams.

Grotere wedstrijden

Daardoor kan de ploeg starten in grotere Belgische wedstrijden, zoals Kuurne-Brussel-Kuurne of de Ronde van Belgie. Een start in een klassieker als de Amstel Gold Race zit er nog steeds niet in. "Maar de Volta Limburg Classic of ZLM-Tour zijn zeker mogelijk", aldus manager Peter Bouwens.

Onderhandelingen

"Als de kans zich nog een keer voordoet om de stap te maken, zou ik dat zeker willen. Maar ik ben ook reeel. Ik ben 30 jaar en ik wil fietsen. Een goede wedstrijd rijden is ook een sollicitatie",aldus Ruijgh. "Ik ben vorig jaar flink teleurgesteld in de onderhandelingen met Roompot. Toen kwam er een mooie kans met deze ploeg, en die heb ik aangegrepen. Hier liggen ook nog mooie kansen, daar wil ik me op focussen".
© L1

Adviseur

De ploeg spreekt met Johan Museeuw over een verlenging van zijn verbintenis als technisch adviseur bij Tarteletto-Isorex. "De overeenkomst met Johan Museeuw loopt tot eind december. We praten deze maand over verlenging voor volgend jaar. De evaluatie is positief verlopen, en we willen Museeuw bij meer zaken betrekken", zo besluit manager Peter Bouwens.