Tevreden Max Verstappen: race net te kort

© ANP
Alleen in de eerste en laatste ronde van de Grand Prix van Canada heeft Max Verstappen even aan aanvallen kunnen denken.
De twintigjarige coureur slaagde er echter niet in Valtteri Bottas te passeren en moest daardoor genoegen nemen met plek drie. "Het was een goede race, ik heb ervan genoten", zei Verstappen desondanks aan de finish in Montreal.

Start

De Red Bull-coureur was vanaf de derde plek en gestart en probeerde Bottas, de nummer twee van de startopstelling, in de eerste bocht in te halen. De Fin wist zijn positie echter te verdedigen en reed daarna snel weg bij Verstappen. Pas in de laatste rondes kreeg hij de Mercedes van Bottas weer in zicht.

Pitstop

"Ik moest vroeg een pitstop maken, want de hypersoft-banden waren er al snel aan. Op de supersofts had ik een goede snelheid te pakken. Ik kon het gat naar Bottas verkleinen, maar helaas was de race net te kort", zei Verstappen. "Het was een goede race, we waren heel competitief."

Stand

Zijn tweede podiumplaats dit seizoen bracht Verstappen in de WK-stand op 50 punten, waarmee hij nog steeds de nummer zes is. Sebastian Vettel, de winnaar in Montreal, nam met 121 punten de leiding over van Lewis Hamilton (120). Bottas nestelde zich met 86 punten op plek drie, vlak voor Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Verstappen eindigde in Montreal als vierde en kwam zo op 84 punten.

Frankrijk

Over twee weken staat de Grand Prix van Frankrijk op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!