Matchwinner Leemans: 'Dit is lekker'

Clint Leemans in zijn tijd bij VVV-Venlo. © Jack Kochanowski
VVV-Venlo klopte zaterdag voor het eerst in de clubgeschiedenis Roda JC in Kerkrade. Volgens de enige doelpuntenmaker van de avond, Clint Leemans, is op die derbyzege niets af te dingen.
Roda-speler Mohamed el Makrini vindt dat Roda het zelf heeft laten liggen.

Belangrijk

De VVV-middenvelder gaf tegenover L1 Radio aan dat zijn team hoe dan ook drie punten wilde pakken in de Limburgse clash. "We hebben drie Venlose jongens in de ploeg en die hebben aangegeven hoe belangrijk deze wedstrijd was. We snakten naar een overwinning en zetten Roda nu op acht punten achterstand. Dat is lekker."
Volgens Leemans was er maar één ploeg die recht had op de zege. "Wij hebben de beste kansen gehad, zij waren alleen een keer via Rosheuvel gevaarlijk. De wedstrijd was voor ons."

"Gelijkspel was terecht geweest"

Roda-middenvelder Mohamed el Makrini was het niet met zijn collega eens. "Dit komt hard aan. Het was echt zo'n wedstrijd waarbij de ploeg die als eerste zou scoren, ook de wedstrijd zou winnen. Een gelijkspel was wat mij betreft terecht geweest."

Ongebruikelijke formatie

De Kerkradenaren startten in een voor hen ongebruikelijke formatie, maar met het inbrengen van Ognjen Gnjatic in plaats van Jorn Vancamp leek de thuisploeg beter in het duel te komen, zag ook El Makrini. "Na de wissel hadden we het betere van het spel. We krijgen een grote kans die we moeten benutten, maar de goal valt aan de andere kant."
El Makrini is dan ook teleurgesteld over het spel van zijn ploeg. "Bij de goal kan hij zomaar schieten, er is niemand in de buurt. We hadden meer lef moeten tonen. Dit voelt dramatisch, het is klote."