Reijners adviseert Oranjedames om wakker te blijven

© VI Images
De Nederlandse voetbalsters mogen zondag tijdens de vliegreis van Amsterdam naar Toronto hun ogen niet dichtdoen van bondscoach Roger Reijners.
De Roermondenaar heeft zijn vrouwen het advies gegeven wakker te blijven, om zo snel mogelijk te wennen aan het tijdsverschil met Canada. In Toronto, waar Oranje zich gaat voorbereiden op het WK, is het zes uur vroeger dan in Nederland.

In het ritme

"Als we de dag een beetje kunnen rekken, zitten we meteen in het ritme van daar", zei Reijners zondag in Sassenheim na de laatste training op Nederlandse bodem. Op het complex van voetbalclub Ter Leede kon Reijners voor het eerst over al zijn 23 speelsters van de WK-selectie beschikken. Manon Melis, Lieke Martens, Kirsten van de Ven en Loes Geurts hadden deze week nog verplichtingen bij hun Zweedse clubs en sloten daardoor pas vlak voor vertrek naar Canada aan bij de groep.

Tijdsverschil

"Iedereen heeft er hartstikke veel zin in en kijkt er naar uit om in Canada te gaan voetballen", zei Reijners, terwijl zijn speelsters afscheid namen van vrienden en familie. Oranje vliegt al twee weken voor de openingswedstrijd van het WK tegen Nieuw-Zeeland (6 juni) naar Canada om te wennen aan het tijdsverschil. In Edmonton, waar de voetbalsters de eerste twee groepswedstrijden spelen, is het zelfs acht uur vroeger dan in Nederland.

Oefeninterland

"We hebben ze geadviseerd al enkele dagen voor vertrek later naar bed te gaan en wat later op te staan. Allemaal om de overgang minder groot te maken", zegt Reijners. Oranje speelt op 30 mei in Toronto een oefeninterland tegen Zweden en reist twee dagen later naar Edmonton.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!