Pechvogel Verstappen eindigt als tiende in Monza

Max Verstappen (R) botst met Felipe Massa tijdens de GP van Monza. Daardoor klapte de rechtervoorband van Max. © ANP
Max Verstappen heeft zondag eindelijk weer eens de finish gehaald. Op het circuit van Monza eindigde hij als tiende, nadat hij zich terug in de race moest knokken door een vroege lekke band. Lewis Hamilton was de snelste in Italië.
Vanwege gridstraffen moest de Limburger een aantal plekken inleveren in de startopstelling. Hij begon op de dertiende stek. De coureur werd naar achteren geplaatst vanwege het wisselen van belangrijke motoronderdelen.

Kapotte band

Na een flitsende start stoof Verstappen door naar plek 8, maar na een paar rondjes kwam hij al in botsing met Felipe Massa. Daardoor klapte zijn rechtervoorband. Verstappen moest gelijk de pits in om nieuwe banden te halen en opnieuw beginnen aan een inhaalrace.

Boze Grosjean

Verstappen zat vervolgens halverwege de race Grosjean op zijn hielen. Die beschuldigde hem ervan dat Verstappen hem had aangetikt. De wedstrijdleiding vond het incident niet ernstig genoeg om te onderzoeken.

Ruzie met Magnussen

Aan het einde van de race was er ook nog een touché met Kevin Magnussen, die over de boardradio liet weten woest te zijn op Max.
Een getergde Verstappen wist vervolgens nog knap als tiende te eindigen.
Gevoelige tik Ferrari
Hamilton deelde door zijn overwinning op het snelle circuit van Monza Ferrari een gevoelige tik uit. De Italiaanse renstal slaagde er voor het zevende jaar op rij niet in zijn thuisrace te winnen. Bovendien raakte kopman Sebastian Vettel de leiding in het wereldkampioenschap kwijt aan Hamilton.