Roda houdt stand tegen Feyenoord

Roda-spits Dani Schahin houdt Feyenoord-verdediger Jeremiah St. Juste van de bal af. © Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl
Roda heeft thuis tegen Feyenoord een zwaar bevochten punt behaald (1-1).
Feyenoord was wel de sterkste ploeg en had ook legio kansen, maar alleen Steven Berghuis wist Roda-doelman Hidde Jurjus te passeren. Jurjus was ongetwijfeld de man van de wedstrijd, want hij pakte enkele knappe ballen.

Voorsprong

Feyenoord kwam al na tien minuten op voorsprong. Een van richting veranderd schot van Steven Berghuis liet doelman Jurjus kansloos. Maar Roda hoefde niet lang tegen een achterstand aan te kijken. Dani Schahin kon na een voorzet van Simon Gustafson vrij op doelman Brad Jones af. Hij slalomde om enkele verdedigers en Jones heen en maakte de gelijkmaker in de zeventiende minuut.

Bankzitter

Voor Schahin die in het begin van de competitie genoegen moest nemen met een plek op de bank, maar zich de laatste weken steeds nadrukkelijker laat gelden, was het zijn tweede van het seizoen.

Roda-defensie

Feyenoord drong wel nog aan, maar de Roda-defensie was alert en wist de aanvallen met hangen en wurgen te pareren. Feyenoord-aanvaller Sam Larsson kreeg twee keer een mogelijkheid om vanaf een meter of twintig een vrije trap te nemen, maar de bal krulde eerst naast en ging vervolgens over het doel van Jurjus. Die hield Roda vlak voor rust op de been door een goede redding op een schot van Berghuis.
Jurjus eiste ook na rust een hoofdrol voor zich op door de bal diverse keren uit het doel te rossen en Roda in de wedstrijd te houden.
In de slotfase hadden de Kerkradenaren via Van Velzen en Ndenge de mogelijkheid om te scoren, maar het bleef 1-1.