Video's: Perr Schuurs maakt indruk met wereldgoals

© Twitter / Ajax
Fortunees Perr Schuurs blijkt niet alleen een goede verdediger, maar ook specialist in het produceren van fraaie doelpunten.
In het thuisduel vrijdag tegen RKC Waalwijk maakte hij indruk met twee snoeiharde schoten die in het RKC-doel eindigden. Vlak voor rust pegelde hij een vrije trap binnen. Een paar minuten na de thee scoorde hij opnieuw. Een hard schot van afstand belandde in het doel van de Brabanders.
Ajax
Hans Kraay Junior, analist bij Fox Sports, noemde de vrije trap van Schuurs "een granaat." De oud-voetballer heeft hoge verwachtingen van de speler uit Nieuwstadt. Volgens hem is het opvallend dat de verdediger van Fortuna Sittard niet kiest voor een overstap naar PSV, maar naar Ajax verkast. "PSV heeft er alles aan gedaan om hem binnen te halen. Lijkt me voor een Limburger ook een logische stap. Kan -ie nog even bij zijn moeder op bezoek", grapt hij bij betaalzender.
Kraay vergelijkt Schuurs met Mark van Bommel. "Hij heeft dezelfde mentaliteit. Schuurs is een winnaar en geen Limburger."
'Dappere keuze'
Dat de captain van Fortuna voor de Amsterdammers koos, is volgens Kraay een "dappere keuze." Hij heeft hoge verwachtingen van de verdediger. "Perr gaat een grote persoonlijkheid worden."

Volgend seizoen

Schuurs sluit pas volgend seizoen aan bij de rood-witten. Hij maakt het seizoen af in Sittard, maar is vanaf 1 januari wel al eigendom van Ajax.