Leopold van Asten kampioen bij de springruiters

Leopold van Asten in actie op Indoor Brabant. © ANP/Robin Utrecht
Leopold van Asten is zondag in Mierlo gehuldigd als de nieuwe Nederlandse kampioen bij de springruiters. Hij veroverde de titel met de ruin VDL Groep Zidane.
De combinatie hoefde zondag in de tweede manche van het beslissende derde NK-onderdeel niet tot het uiterste te gaan. Van Asten concentreerde zich op een foutloze ronde en nam een strafpunt door tijdsoverschrijding voor kennisgeving aan. Titelverdediger Maikel van der Vleuten eindigde als tweede.

Weg vrij

Van Asten beaamde dat de tweede titel in zijn carrière mede te danken was aan de pech van Frank Schuttert. De winnaar van het jachtspringen begon zonder strafpunten aan de finale. Daarin kwam hij met zijn paard Winchester HS ten val en werd uit de strijd genomen. "Daarmee kwam voor mij de weg vrij naar de titel", zei de in Brabant wonende Venraynaar.

Observatie

Voor bondscoach Rob Ehrens uit Weert was het een belangrijk observatiemoment. "We staan er goed voor. Ik kan een heleboel teams gaan invullen de komende maanden met het oog op het EK in augustus in Aken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!