Fortuna stoomt op naar top van de ranglijst

© Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft zijn goede reeks voortgezet door ook Jong AZ te verslaan.
In Sittard overrompelde Fortuna de Alkmaarse talenten met 5-1.

Wervelend begin

De toeschouwers zagen een wervelende begin van de wedstrijd. Djibril Dianessy opende de score in de 12e minuut. Het gejuich was net verstomd of Dianessy nam achter de bal plaats en scoorde vanaf de stip 2-0.Vanuit de aftrap scoorde Jong AZ tegen. Maar Fortuna antwoordde meteen, Semedo profiteerde van geklungel in de Alkmaarse defensie: 3-1.

Perr Schuurs

Na het overdonderende begin van de Sittardse formatie kabbelde de wedstrijd aangenaam verder. Aanvoerder Perr Schuurs vond dat zijn ploeg met een nog iets comfortabelere marge de kleedkamer moest opzoeken en prikte er in de 42e minuut nog eentje in, 4-1 was de ruststand.
© Niels van Renen

Eindstand

Fortuna Sittard liet Jong AZ in de tweede helft komen, maar dat was niet bij machte gevaarlijk te worden. En dus deed Fortuna nog maar eens voor hoe het moet. Semedo rondde een voorzet van Ospitalieri mooi af en bracht de 5-1 eindstand op het scorebord.

Ranglijst

Fortuna neemt de tweede plek op de ranglijst over van MVV. De Sittardse club heeft evenveel punten als koploper Jong Ajax, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, en gaat in de periode voorlopig aan de leiding.
© Niels van Renen