Dove Jeffrey Boon gelooft in kwalificatie voor EK voetbal

© Istock
Jeffrey Boon gelooft dat het Nederlands dovenelftal zich kwalificeert voor de Europese voetbalkampioenschappen, die volgend jaar in Griekenland worden gehouden.
De 23-jarige voetballer uit Hoensbroek speelt daarvoor met de Nederlands selectie begin september de laatste kwalificatiewedstrijd in Polen. Bij winst kunnen de koffers voor het EK gepakt worden.

Leeuwen
Boon, die in het eerste elftal van FC Hoensbroek speelt, is ervan overtuigd dat Oranje van Polen wint. "Raymond Lantinga, onze bondscoach heeft ons gezegd dat wij leeuwen zijn en dus moeten wij ons ook zo gedragen", vertelt de voetballer.

Gebarentaal
De spelers van het dovenelftal communiceren uiteraard anders in een wedstrijd dan voetballers zonder gehoorstoornis. "Wij gebruiken ook op het voetbalveld gebarentaal en geven door tussenkomst van andere spelers de boodschap of aanwijzing door aan de voetballer die we willen bereiken. Als de coach ons iets wil doorgeven, steekt hij zijn hand op en zorgen doventolken er met gebaren voor dat wij weten wat hij bedoelt."

Bekostigen
Mocht het Nederlands dovenelftal zich kwalificeren voor het EK, dan wordt het nog een hele klus om het geld voor de reis-en verblijfkosten van het team bij elkaar te krijgen. Omdat voetbal voor doven en slechthorenden niet wordt gesubsidieerd is de KNDSB afhankelijk van sponsoring en donaties.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!