Lions onderuit in finale, Aalsmeer landskampioen

© Erwin Minkenberg
De handballers van OCI-Lions zijn er zaterdag niet in geslaagd om het landskampioenschap te prolongeren.
In Aalsmeer ging Lions met 25-23 onderuit. Omdat de finalestrijd volgens het best-of-three principe wordt afgewerkt, is Aalsmeer in eigen huis landskampioen geworden.

Gelijk opgaand

Lions begon goed aan de wedstrijd. Na elf minuten scoorde de Portugees João Ramos de 1-4 voor de Sittardenaren. Aalsmeer profiteerde vervolgens optimaal van een tijdstraf van Rob Schmeits. Een paar minuten later was de stand weer gelijk: 6-6. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op. Toen Joris Baart ook een tijdstraf kreeg, liep de thuisploeg uit. Lions keek bij rust tegen een achterstand aan: 15-10.

Spanning

De Sittardse handballers probeerden in de tweede helft de achterstand te verkleinen. Lions knokte zich met nog zes minuten op de klok terug tot 23-20. De ploeg uit Noord-Holland hield knap stand tegen het slotoffensief.

Moeizame wedstrijd

Vorige week zaterdag ging de ploeg van Mark Schmetz in Sittard onderuit tegen Aalsmeer. Na een moeizame wedstrijd stond een eindstand 28-29 op het scorebord.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!