Tom Dumoulin wint WK ploegentijdrit met Sunweb

© ANP
Tom Dumoulin heeft met Team Sunweb de WK ploegentijdrit gewonnen. De ploeg was het snelst in het Noorse Bergen.
Het team met Dumoulin, Michael Matthews, Wilco Kelderman, Sam Oomen, Lennard Kämna en Søren Kragh Andersen was de snelste op het parcours over 42,5 kilometer. Sunweb bleef BMC 8 seconden voor. Team Sky pakte brons op 22 seconden.

Laatste deel van rit

Dumoulin en zijn ploeggenoten sloegen toe in het laatste deel van de tijdrit. Bij de tussenpunten klokten ze slechts de vierde en tweede tijd. BMC leek op weg naar de derde wereldtitel, maar moest in het laatste deel na de klim twaalf seconden toegeven. Regerend wereldkampioen Quick-Step, met Niki Terpstra, eindigde als vierde op 35 seconden. LottoNL-Jumbo werd zevende op 1.19 minuut.

Dumoulin verrast

"We wisten dat we goed bezig waren, maar dit is echt onverwacht", zei een totaal verraste Dumoulin na afloop. "Dit is dé teamwedstrijd van het jaar en die hebben we gepakt." De tijdritspecialist beaamde dat het plan om lang met zes rijders bijeen te blijven succesvol was gebleken. "We probeerden om bij elkaar te blijven tot na de lange klim en dat heeft op het einde goed uitgepakt."
Eerder op de dag wonnen ook de vrouwen van Sunweb, met in de gelederen de uit Meijel afkomstige Sabrina Stultiens.