Geen Limburgse koers tijdens nieuwe UCI Holland Cup

© iStock
Komend seizoen strijden clubteams, Continentale en ProContinentale wielerteams om de nieuwe UCI Holland Cup.
De wedstrijdreeks telt zes Nederlandse UCI-wedstrijden, maar de organisatoren van de Kernenomloop Echt-Susteren nemen aan de eerste editie van deze cyclus niet deel.

Te weinig sponsors

Voorzitter Geert Janssen van de stichting die de Kernenomloop organiseert was vanaf het prille begin bij de besprekingen voor de UCI Holland Cup betrokken.
"Wij zijn enthousiast over het initiatief, maar zijn op dit moment niet in staat om aan de financiële voorwaarden voor deelname te voldoen en sponsors te vinden die dat mogelijk maken. Maar de deur is en blijft open om in de toekomst in te stappen."

Strijdlustig

De Holland Cup kent een algemeen, jongeren en ploegenklassement met leiderstruien voor de individuele klassementen. Daarnaast wordt per wedstrijd de meest strijdlustige renner aangewezen. Met welke prijs de winnaar van de UCI Holland Cup naar huis gaat, is nog niet bekend.

Live-uitzending

Van de zes Nederlandse UCI-wedstrijden die voor het klassement meetellen, worden er vijf rechtstreeks via een regionale omroep en via een livestream uitgezonden. Van één wedstrijd wordt een uitgebreide samenvatting gemaakt.