Panningse scholieren zien Hendrix verliezen in Camp Nou

PSV na de 4-0 nederlaag in Barcelona © ANP
Leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege uit Panningen zagen woensdagavond in Barcelona met eigen ogen hoe PSV, met plaatsgenoot Jorrit Hendrix, verloor van Barça.
Ieder jaar gaat de eindexamenklas van het Bouwens van der Boijecollege in Panningen op schoolreis, dit jaar naar Barcelona.
Optionele excursie
Het was op het moment van boeken nog niet duidelijk dat PSV op dat moment zou spelen in Camp Nou, het stadion van de stad. "Wij zagen net nadat we een ouderavond hadden gehad dat bij de loting van de Champions League PSV uit de bus kwam. Toen dachten we: dat moeten we wel gaan regelen", stelt docent Maarten Vaessen in de L1-Ochtendshow.

Zelf betalen
"We hadden het niet in het standaardprogramma opgenomen. Het was een optionele excursie. Leerlingen hebben kunnen reageren of ze interesse hadden, moesten zelf de kaartjes betalen en toen hebben we het geregeld."

Belevenis

PSV verloor met 4-0 van Barcelona, maar dat maakt volgens Vaessen niet uit. "Het was gewoon een hele belevenis om met zoveel leerlingen in zo'n groot stadion te zitten. Nu nog slagen en dan komt het helemaal goed allemaal."
De klas is nog een aantal dagen in Barcelona.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!