Max Verstappen vierde in laatste vrije training

© ANP
Max Verstappen heeft zaterdag bij de derde en afsluitende training voor de Grand Prix van Hongarije de vierde tijd gereden.
De negentienjarige Limburger kwam in zijn Red Bull tot een snelste ronde van 1.18,194.

Ferrari

De leider in de stand om het kampioenschap van de Formule 1 Sebastian Vettel was veruit de snelste met een ronde van 1.17,017. Ferrari had sowieso een goede training want naast Vettel was Kimi Räikkönen ook snel met een tweede tijd (1.17,492).
Op de twee trainingen van vrijdag zette Verstappen de vierde en zesde tijd neer.

Snel vergeten

Voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo was de derde training er eentje om snel te vergeten. De Australische coureur, die op de vrijdag nog tweemaal de snelste tijd had, kwam tot een ronde van 1.18,714 (achtste tijd). Daarna kampte de versnellingsbak van zijn wagen met problemen, waardoor hij geen snellere ronde meer kon rijden.

Gezondheid

De Braziliaanse coureur van Williams, Felipe Massa, kende ook een slechte training en zal niet meer in actie komen op de Hungaroring. Hij begon nog wel aan de training ondanks problemen met zijn gezondheid, maar brak zijn sessie voortijdig af. Na de vrijdagtrainingen voelde Massa zich al niet lekker en moest hij naar het ziekenhuis. De Schotse coureur Paul di Resta zal Massa vervangen bij de kwalificatie, meldde Williams na afloop van de laatste training.

Kwalificatie

Zaterdagmiddag staat om 14:00 uur de kwalificatierace op het programma. De Brit Lewis Hamilton kan dan het record van 68 polepositions van Formule 1-legende Michael Schumacher evenaren.