Dumoulin woest: 'Ik kwam geen meter dichterbij'

© George Deswijzen
Tom Dumoulin is woest na de negentiende etappe van de Tour de France. Concurrent Primož Roglic had volgens de Maastrichtenaar voordeel omdat hij achter een motor reed.
"Hij zat in het wiel van een motor", zei de topman van Team Sunweb geëmotioneerd na afloop. "Het slaat nergens op. Nu heb ik nog volle bak gesprint en kwam ik nog geen meter niet dichterbij."

Uit het wiel gereden

Volgens Dumoulin had die motorfiets helemaal niet voor de Sloveense renner van Team LottoNL-Jumbo mogen rijden. "Ik heb heel veel respect voor Roglic. Hij reed gewoon super goed. Maar die motor had daar niet mogen rijden", zegt Dumoulin. "Daardoor werd ik uit het wiel gereden op het enige vlakke stukje van de afdaling."

Tijdverlies

De Maastrichtenaar heeft vrijdag extra tijdverlies opgelopen in de laatste bergetappe van de Tour de France. Geletruidrager Geraint Thomas kon op elke aanval reageren en behield daardoor zijn comfortabele voorsprong.

Kritiek

Profrenner en Dumoulins wielermaatje Jos van Emden snapt de teleurstelling van de Maastrichtenaar na afloop van de etappe. De kritiek op Roglic daarentegen vindt hij onterecht. "Roglic reed op eigen kracht weg. We hebben gezien dat hij niet achter de motor rijdt", zei hij aan tafel bij Tour de L1mbourg. Volgens de LottoNL-Jumbo-renner is het de teleurstelling die overheerst bij Dumoulin. "Kom je over de finish staan er zo ver je kunt kijken journalisten en dan zeg je dat. Hij is heel erg teleurgesteld en had er meer van gehoopt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!