Kampioenslied VVV van Lex Uiting gaat viral

© ANP
Het kampioenslied voor VVV-Venlo van Lex Uiting is een groot succes. In korte tijd is het nummer via social media meer dan 100.000 keer bekeken.
De Venlose zanger en programmamaker maakte een speciaal lied voor de kampioensploeg. Uiting was dit jaar prins van De Jocus in Venlo. Hij schreef daarvoor het liedje 'Nao 't Zuuje'. Dat was toen een grote hit en stond op nummer één in de iTunes-hitlijst. Op verzoek van de VVV-fans heeft hij de tekst van het nummer aangepast.
Als afsluiting van het kampioensfeest in de Venlose binnenstad zong Uiting het lied zaterdagavond. De met VVV-fans volgepakte Markt zong het nummer uit volle borst mee.

Populair

L1 en 1Limburg plaatsten het onder meer op Facebook en Instagram. Daar is het nummer populair. De video heeft in korte tijd meer dan 150.000 mensen bereikt; ruim 100.000 mensen hebben het filmpje bekeken.
De tekst van het refrein van het nummer:
Kom laot ôs nao 't zuuje gaon. Wao kampioene zien ônstaon. Heej bin ik gebaore, gelökkig gewaore. De schaal ging vaer, maar kump now weer truuk nao 't stedje van plezeer...
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.