Dumoulin over Hammer Series: 'Ongelofelijk zwaar'

Tom Dumoulin tijdens de Hammer Series in Sittard-Geleen in 2018. © L1
Tom Dumoulin zit na afloop van de eerste etappe van de Hammer Series helemaal kapot. "Het was ongelofelijk zwaar. Ik ben blij dat het erop zit."
De kersverse Giro-winnaar uit Maastricht finishte uiteindelijk als tweede achter winnaar Carlos Betancur van Team Movistar.
Aanklampen
"Het ging in het begin al gelijk zó hard, ik kon slechts met moeite aanklampen bij de eerste groep. Pas na een paar ronden kreeg ik het juiste ritme te pakken", hijgde Dumoulin na afloop. "De teambazen riepen steeds dat ik moest proberen weg te rijden, maar dat was simpelweg onmogelijk. Zeker na 21 dagen Ronde van Italië. Ik ben vol gegaan. Dit was alles wat ik kon."

Lees ook: Movistar leidt na eerste dag Hammer Series

Nieuw

De Hammer Series is een nieuw concept, waarbij het niet om de individuele renner gaat, maar om de teamprestatie. De eerste etappe van deze driedaagse wedstrijd was een klimrit in de omgeving van Vaals, over 11 ronden van 7 kilometer.

Bij elke doorkomst verdiende de renner punten voor zijn team. Dankzij het sterke optreden van Dumoulin staat zijn Team Sunweb na de eerste dag op een tweede plaats op de ranglijst. Zaterdag vindt een sprintwedstrijd plaats en zondag is er nog een ploegenachtervolging.