Teleurgestelde Poels kijkt uit naar NK Wegwielrennen

© ANP
Wielrenner Wout Poels is teleurgesteld dat hij niet naar de Tour de France gaat dit jaar, maar laat via Twitter weten dat hij wel uit kijkt naar het Nederlands Kampioenschap Wegwielrennen.
"Helaas geen Tour de France voor mij dit jaar", zegt de renner uit Blitterswijck. "Maar het goede nieuws is wel dat ik deze zondag het NK wegwielrennen kan rijden."

Tour de France

Wielerploeg Team Sky liet donderdag weten dat Poels niet is geselecteerd voor de Tour de France. Terwijl Wout zelf wel eerder liet doorschemeren dat hij vertrouwen had in zijn deelname aan de Tour. De ploegleiding besloot toch anders. De afgelopen twee jaar was Poels een belangrijke pion binnen de Britse ploeg. Mede dankzij beulswerk van de Limburger werd teammaat Chris Froome tot tweemaal toe gekroond tot Tourwinnaar.

NK Wegwielrennen

Geen Tour de France voor Wout Poels dus, maar wel nog het Nederlands Kampioenschap dat op hem wacht. Makkelijk zal het niet worden. Want op de deelnemerslijst staan dé grootste Nederlandse toppers, onder andere Dylan Groenewegen (Nederlands kampioen 2016), Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Niki Terpstra (Nederlands kampioen 2010, 2012 en 2015), Lars Boom (Nederlands kampioen 2008), Stef Clement (Tweede bij NK Tijdrijden), Laurens ten Dam en Jos van Emden. Bovendien is Wout Poels niet de enige Limburger die aan de start verschijnt.
Naast de renner uit Blitterswijck rijden Mike Teunissen, Roy Curvers en Tom Dumoulin zondag ook mee tijdens het NK Wegwielrennen in Montferland. Om half 12 's middags starten de renners voor een afstand van 231 kilometer.